OGD en Quanza sluiten partnerschap voor netwerktransformatie

13 juli 2021

OGD ict-diensten en netwerkspecialist Quanza starten een strategisch partnerschap om gezamenlijk klanten te voorzien van de beste ict-dienstverlening.

Goededoelenactie Quanza tijdens kerst 2020 groot succes

19 mei 2021

Quanza wil graag alle relaties die hun stem hebben uitgebracht hartelijk danken voor hun inbreng. De drie goede doelen zijn enorm dankbaar dat ze via onze relaties een mooie donatie hebben ontvangen.

Even voorstellen: Anouk Noordervliet, Manager Service Operations

19 november 2020

Het nieuwe management team van Quanza is compleet. Maak kennis met Anouk Noordervliet, Manager Service Operations bij Quanza!

Quanza behaalt fanscore van 85% in Giarte IT Experience Benchmark 2020

10 augustus 2020

Quanza, leverancier van premium infrastructuur services voor de meest innovatieve organisaties van Nederland, heeft met 85% een goede fanscore behaald in de Giarte IT Experience 2020, het jaarlijkse benchmarkonderzoek naar tevredenheid en loyaliteit van organisaties die hun IT uitbesteden.

Quanza completeert haar nieuwe Management Team

21 juli 2020

Per 1 juli 2020 is Jan Martijn Metselaar gestart als Manager Engineering van Quanza B.V.. Eerder dit jaar benoemde Quanza al Anouk Noordervliet als Manager Service Operations, Adam van de Putte als Manager Customer Operations en John de Voogd als Manager Sales. Het nieuwe Management Team van Quanza is hiermee compleet.

Vanaf nu “One” Quanza!

22 juni 2020

Quanza Engineering B.V., QNOC Services B.V. en CloudMerge B.V. worden samen “Quanza B.V.”

Waarom het zinvol is een NOC uit te besteden

30 april 2020

Een NOC uitbesteden ligt misschien niet voor de hand, maar blijkt in de praktijk veel voordelen te hebben.

Dit zijn de financiële voordelen van NOC as a Service (Naas)

23 april 2020

De bezetting van een NOC vergt behoorlijk wat middelen en is dus kostbaar. Met een NOC as a Service (NaaS) valt dit bezwaar echter weg.

Dit zijn de operationele voordelen van NOC as a Service (NaaS)

17 april 2020

Eerder in deze serie gaven we een introductie over de dienstverlening van een NOC en de algemene voordelen die hiermee samenhangen. In deze nieuwe blogpost gaan we dieper in op de operationele voordelen voor bedrijven als ze kiezen voor NOC as a Service (NaaS).

Het network operations center – een introductie

7 april 2020

Lever je bedrijfs- of maatschappijkritische diensten waarin IT een hoofdrol speelt, dan is een network operations center (NOC) een noodzaak. In deze control room van je beheer wordt alles continu gemonitord. Hoe werkt zo’n NOC en wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken?

Berichtgeving rondom het coronavirus

16 maart 2020

Nu heel Nederland te maken heeft met de gevolgen van het coronavirus, houden wij u op de hoogte van de maatregelen die wij nemen in het belang van onze klanten.

SURF verlengt operationeel beheercontract SURF netwerk bij Quanza

10 maart 2020

SURF en Quanza hebben recent hun samenwerking voor het operationeel beheer van het SURF netwerk verlengd.

Quanza behaalt zowel Elite als Support Services Partner status bij Juniper Networks

6 februari 2020

Quanza, leverancier van premium infrastructuur services, heeft recent zowel de Elite als de Support Services Partner status bij Juniper Networks behaald.

Quanza benoemt John de Voogd als Manager Sales

14 januari 2020

John de Voogd is per 1 januari verantwoordelijk voor de sales van Quanza. Hij zal samen met de directie werken aan verdere uitbreiding van het portfolio van Quanza en daarmee het succes van de klanten van het bedrijf.

Quanza toont karakter tijdens de Dam tot Damloop

2 oktober 2019

Quanzanen staan niet alleen voor hoogstandjes in techniek, maar ook voor sportieve prestaties. Daarom deden we dit jaar voor het eerst mee aan de Dam tot Damloop op zondag 22 september.

Quanza reikt cheques uit aan goede doelen

19 februari 2019

Als je in de IT werkt, ben je onlosmakelijk met de toekomst bezig. Wij vinden dat dat niet alleen met technologie te maken heeft. Want ook op menselijk vlak kijken we graag vooruit. Daarom besloten we eind 2018 het jaarlijkse relatiegeschenk voor onze klanten en zakenrelaties iets anders in te vullen.

Storage: vertrouwen op 40 jaar ervaring

4 februari 2019

Wie zich oriënteert op storage en recovery oplossingen, heeft veel te kiezen. Er zijn niet alleen veel leveranciers, maar ook een enorme hoeveelheid aan producten. Voor de één hebben deze oplossingen geen geheimen, maar veel anderen zullen door de bomen het bos niet zien. Bij Quanza hebben we daar natuurlijk een mening over.

Fijne feestdagen!

20 december 2018

Met de feestdagen in het vooruitzicht hebben we besloten om ons jaarlijkse relatiegeschenk op een andere manier in te vullen. We willen concreet wat betekenen voor onze medemens. In samenwerking met het Guusje Nederhorstfonds geven we daarom onze klanten en zakenrelaties de mogelijkheid om te doneren aan 3 goede doelen.

Quanza Engineering realiseert optische laag SURFnet-netwerk

6 december 2018

Na ruim een jaar hard werken is recent de implementatie en migratie van de optische laag van het vernieuwde SURFnet-netwerk afgerond. Via dit netwerk kunnen meer dan 180 Nederlandse onderwijs- en onderzoeksinstellingen gebruik maken van één van de meest geavanceerde netwerken ter wereld.

SD-WAN: niets nieuws onder de zon?

6 november 2018

Tussen al het geweld van cloud, IoT, AI, blockchain en machine learning is het soms moeilijk om hypes te doorzien. Bij Quanza vinden we het belangrijk om zelf het kaf van het koren te scheiden. Eén van de nieuwe mogelijkheden in networking waar wij enthousiast over zijn is SD-WAN (software defined wide area network).

Teambuilding met impact: Quanza vist plastic uit Amsterdamse grachten

12 oktober 2018

Zo’n 50 Quanzanen hebben op een zonnige vrijdagmiddag de Amsterdamse grachten onveilig gemaakt – maar vooral een stukje schoner! Op zes boten van de Plastic Whale Foundation visten zij afval uit het water.

Glansrijk debuut voor Quanza Group in Giarte Outsourcing Performance

10 juli 2018

Keimpe Algra treedt toe tot directie Quanza

16 januari 2018

Onze klanten kunnen in de toekomst rekenen op een nog professionelere partner. Per 1 Januari 2018 is Keimpe Algra benoemd tot directeur van Quanza. De ervaren manager zal samen met oprichter Frans ter Borg het succes van Quanza in goede banen gaan leiden.

Tools voor configuration management en orchestration

19 mei 2017

In de vorige notes bespraken we de mogelijkheden van NMS. Een alternatief voor zo’n NMS is het gebruik van configuration management en orchestration tools. In deze bijdrage gaan we in op deze tools.

5 Trends in de Hostingbranche

6 april 2017

Niet aanwezig geweest op de World Hosting Days of nog even de 5 trends op het gebied van hosting op een rij krijgen? Lees nu ons blog over de laatste trends en ontwikkelingen in de hostingbranche.

SDN of netwerkautomatisering: wat is het verschil?

27 maart 2017

SDN en netwerkautomatisering: twee begrippen die vaak in één adem worden genoemd en soms zelfs onterecht als gelijke technieken worden beschouwd. In deze editie van Quanza Engineering Notes beschrijven we de verschillen tussen SDN en netwerkautomatisering. Zo weet u op welke specifieke technologie u het beste een beroep kunt doen. Wat is SDN? SDN houdt […]

Frans ter Borg benoemd tot bestuurslid ISPConnect

23 februari 2017

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van ISPConnect op 12 januari jl. is Frans ter Borg, CEO en oprichter van Quanza Engineering en CloudMerge, voorgedragen en geïnstalleerd als bestuurslid. “Wij kennen Frans al langere tijd en hebben veel respect voor zijn professionele en sociaal bewuste manier waarop hij te werk gaat”, aldus Simon Besteman, directeur van ISPConnect, de branchevereniging voor Internet Service Providers.

Succesvol IT uitbesteden in 5 stappen

16 februari 2017

Wat zijn de voordelen van SDN?

30 januari 2017

Over Software Defined Networking (SDN) wordt dagelijks veel gezegd en geschreven. Niet zo vreemd. Nu organisaties door IT-ontwikkelingen gedwongen worden om steeds hogere eisen te stellen aan hun infrastructuur, is de behoefte aan een controleerbare, schaalbare en tegelijkertijd dynamische netwerktechnologie als SDN groot. Maar waarom eigenlijk? Wat zijn nu precies de voordelen van SDN?

SDN: is uw organisatie er klaar voor?

30 januari 2017

‘Software defined’: buzzwoord of een technologie die ons anders laat denken en werken? Waar de focus voorheen lag op het servervirtualisatie onder de noemer Software Defined Computing (SDC), verschuift op dit moment in zeer hoog tempo de aandacht naar Software Defined Networking (SDN). U heeft ongetwijfeld gehoord of gelezen over ‘de programmeerbare infrastructuur’ die uw […]

Wat is SDN?

30 januari 2017

IT-ontwikkelingen volgen elkaar in snel tempo op en bedrijfskritische applicaties worden steeds dynamischer en veeleisender. We kennen allemaal de buzzwords als ‘Big Data’, ‘BYOD’ en ‘cloud’. Hoewel dit nog steeds begrippen zijn die een rol spelen, zien we de laatste tijd vooral een groeiende vraag naar een flexibel en dynamisch netwerk. De behoefte om steeds […]

Quanza gaat upgraden naar QHQ3.0!

9 januari 2017

2016 stond voor Quanza in het teken van groei. We hebben samen met geweldige nieuwe klanten ook meer dan 20 geweldige nieuwe collega’s mogen verwelkomen. Met ondertussen 70 Quanzanen zijn we binnen 3 jaar alweer uit ons huidige jasje gegroeid. Meer ruimte is hard nodig en daarom zijn we blij dat er deze week een start is gemaakt met de inrichting van de Willem Fenengastraat 7, gelegen op zo’n 100 meter van ons huidige hoofdkwartier met versienummer 2.0.

SURFnet vandaag live bij Quanza

15 juni 2016

Achter de schermen is er door de Quanzanen hard gewerkt aan de overname van het operationeel netwerkbeheer van SURFnet. Hoewel er in het dagelijkse werk niets verandert en de beschikbaarheid van de bij SURFnet aangesloten instellingen dezelfde prioriteit blijft houden, is de transitie vandaag om 12:00 succesvol voltooid.

Quanza bespreekt toekomst hybrid cloud tijdens MORE IP event

2 juni 2016

We kijken terug op twee inspirerende dagen gevuld met inhoudelijke en diepgaande discussies over de toekomst van de internetindustrie, en ook specifiek over IP interconnection. De zesde editie van het MORE-IP event trok ruim 250 mensen van 150 verschillende bedrijven.

Quanza lanceert nieuwe website

19 mei 2016

Beginnen waar de rest ophoudt: bij Quanza doen we niets liever. Ook in onze online communicatie vonden we het tijd voor een stapje verder. Het resultaat? Een geheel nieuwe website, die we vandaag met gepaste trots presenteren.

Quanza @MORE-IP event: ‘Connecting the hybrid cloud’

3 mei 2016

Wat staat de internetindustrie te wachten? Over deze vraag buigen tal van organisaties en sprekers zich op 19 en 20 mei tijdens het MORE-IP event in Amsterdam. Als partner van organisator AMS-IX en sponsor van het evenement zal Quanza, in samenwerking met Weolcan, de sessie ‘Connecting the hybrid cloud’ verzorgen. Aansluitend volgt een uitgebreide paneldiscussie met onder andere Quanza-directeur Frans ter Borg over de inzet van hybrid cloud.

SURFnet met Quanza op weg naar SURFnet8

18 februari 2016

SURFnet heeft via een Europese aanbesteding gekozen voor Quanza Engineering als partner voor het 24×7 operationeel beheer van het SURFnet-netwerk, het vooruitstrevende netwerk dat hoge snelheid netwerkdiensten biedt aan het Nederlandse onderwijs en onderzoek. Quanza zal ook de bouw van SURFnet8 in 2017 voor haar rekening nemen, want in Utrecht denkt men alweer aan de volgende generatie van het netwerk.

FD Gazellen Awards 2015: en dat is 7!

10 november 2015

Quanza wint haar 7e FD Gazellen Award en behoort dus ook in 2015 weer tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland!

Quanza lanceert 24 x 7 NOC-as-a-Service

28 mei 2015

Quanza Engineering B.V., specialist in het bedenken, bouwen en beheren van strategische IT infrastructuur, lanceert vandaag tijdens het MORE-IP 2015 event een nieuwe dienst: 24×7 NOC-as-a-Service.

Quanza Silver sponsor tijdens 5e MORE-IP event van AMS-IX

25 mei 2015

Als partner van AMS-IX (Amsterdam Internet Exchange) en Silver sponsor van het MORE-IP event, nodigen we u graag uit voor het 5e MORE – IP- event dat woensdag 27 en donderdag 27 mei zal plaatsvinden in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Quanza verzorgt live demo Firewall Offloading tijdens DHPA Techday

11 mei 2015

De DHPA organiseert op 21 mei 2015 de vijfde editie van de DHPA Techday in de Fokker Terminal in Den Haag. Het event voor én door technici uit de online sector heeft dit jaar als thema “All Hands-on Future Tech” en kijkt vooruit naar de ontwikkelingen die we komende jaren in de sector mogen verwachten.

Quanza presenteert flexibele DDoS detectie en mitigatie met SolarFlare SolarSecure tijdens NGN event

8 mei 2015

Op dinsdag 12 mei is er een Next Generation Networks Event (Hosted by Solarflare) in Studio 21, Mediapark in Hilversum. Tijdens dit event wordt er verder ingegaan op de trends in Accelerating, Monitoring, and Securing Networks.

Quanza’s kwaliteit nu ook ISO 9001 gecertificeerd

16 april 2015

Na het behalen van het ISO27001:2013 certificaat voor informatiebeveiliging is Quanza Engineering B.V. nu ook gecertificeerd volgens ISO9001:2008, de internationale standaard voor kwaliteitsmanagement. Dit betekent dat onafhankelijke auditors hebben vastgesteld dat de IT dienstverlener aantoonbaar werkt aan het continu verbeteren van kwaliteit en klanttevredenheid.

Quanza wederom sponsor van hét ISP evenement van het jaar!

9 maart 2015

Quanza is uiteraard ook dit jaar van de partij tijdens het jaarlijks terugkerende evenement voor de Internet Service Provider branche, de ISP kartcompetitie.

Quanza realiseert hoog beschikbare ICT-omgeving voor TransMission

23 februari 2015

TransMission, een samenwerkingsverband van zelfstandige transportbedrijven in Nederland en België, bezorgt dagelijks zo’n 14.000 zendingen. Een complex proces, waarbij meer komt kijken dan alleen het afleveren van een pakket. Een nieuwe centrale ICT-infrastructuur zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt.

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van het laatste Quanza-nieuws? Laat dan hieronder uw naam en e-mailadres achter om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Vragen? Vragen!

Schroom niet. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.