Selecteer categorie
Categorieën
Datumbereik
Selecteer datumbereik
Machine learning helpt netwerk problemen te voorspellen én voorkomen
Hoe garandeer je de hoogste uptime van jouw Network & Cloud infrastructuur? De laatste tijd wordt bij Quanza steeds vaker gebruik gemaakt van Machine Learning en Artificial Intelligence (AI). Zo kunnen problemen worden aangepakt voordat ze überhaupt problemen worden. Klinkt best ingewikkeld. Hoe werkt dat dan?
Koppelvlak binnen de organsatie
Service Managers zijn verantwoordelijk voor het onderhouden van accounts en het continu verbeteren van de dienstverlening. Klinkt mooi. Maar wat houdt dat nu echt in? We vragen het Laurens Eekman, bij Quanza sinds 2019 en Service Manager voor onze klant SURF.
Quanza scoort 9+ in werkgever tevredenheidsonderzoek Computable 2022
Het vakblad Computable laat elk jaar een onafhankelijk werkgever tevredenheidsonderzoek ICT uitvoeren. Met een eindscore van 9+ komt Quanza op een bijzonder mooie plek de lijst binnen. Het onderzoek is uitgevoerd onder 50 ICT werkgevers en eind juni 2022 gepubliceerd.
Judith Tolk
Quanza B.V. stelt per 1 juni 2022 Judith Tolk aan als Directeur Marketing & Sales. Judith heeft ruim 15 jaar ervaring op het gebied van Sales, IT en Management.
Frans ter Borg (Quanza), Marcel van Opzeeland (Juniper Networks), Ruben van den Brink (AMS-IX)
AMS-IX en Quanza kondigen vandaag een gezamenlijk initiatief aan om het switching platform dat de exchange ondersteunt, te upgraden.
Automation en Software Defined Networking Event
Een geslaagd event over Software Defined Networking en de rol van automatisering en hardware hierin.