Toekomstbestendig door continu leren

Bij Quanza draait het om kennis. We begrijpen dat continu leren de sleutel is tot vertrouwen van klanten en partners. Dus, hoe doen we dat? Tom van den Bosch, Vendor Manager bij Quanza heeft in zijn rol ook een cruciale taak als trainingscoördinator. Sander Zwart, Marketing Manager, vraagt hem hoe hij dit aanpakt.

Tom: “Als trainingscoördinator bij Quanza ben ik verantwoordelijk voor het plannen, organiseren en faciliteren van technische trainingen. Een gedeelte van deze trainingen is in samenwerking met partners zoals Juniper, Cisco, Arista, Palo Alto en Fortinet. Het is mijn taak om ervoor te zorgen dat onze teams altijd up-to-date zijn met de laatste kennis en vaardigheden om onze klanten een goede dienstverlening te bieden.”

Sander: “Klinkt als een uitdaging. Waarom zijn die technische trainingen voor partners zo cruciaal voor Quanza?”

Tom: “De technologieën die worden geleverd door deze partners vormen de ruggengraat van moderne netwerken en infrastructuur. Je kunt er dus niet omheen dat onze medewerkers daar helemaal bekend mee moeten zijn. Door regelmatig deel te nemen aan trainingen van deze partners houden we expertise op peil, blijven we op de hoogte van ontwikkelingen en behalen we certificeringen waardoor klanten met een gerust hart hun netwerk aan ons toevertrouwen.”

Sander: “Goed om te horen. Hoe pas je die trainingen in het drukke werkschema van medewerkers?”

Tom: “We proberen de traningen zoveel mogelijk online te plannen. Op die manier kunnen medewerkers zelf bepalen waar en wanneer ze willen studeren. Dat is in de meeste gevallen de beste manier om kennis op te bouwen zonder onze projecten te verstoren.”

Sander: “En jij bepaalt wie er op training gaat? Of komen mensen naar jou toe?”

Tom: “Dat verschilt. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt uiteindelijk bij de managers van de betreffende afdeling. Zij bespreken de te volgen trainingen binnen hun team. Mijn doel is om ervoor te zorgen dat we als organisatie voldoende kennis in huis hebben. Soms ligt dat vast in normen. Bijvoorbeeld bij onze partner Juniper, waar we een Elite Plus status hebben. Zo’n status houdt in dat een flink aantal medewerkers kennis op topniveau moet hebben. Als we daar niet aan voldoen ga ik inderdaad op zoek.”

Sander: “Dus iedereen duikt onder de tafel als je langskomt?”

Tom lacht: “Nee hoor. Vaak schakel ik met de managers van de afdelingen. Zij hebben meestal een scherp beeld van de kennisverdeling. Kwestie van de juiste balans vinden.”

Sander: “Hoe zie je de voordelen van trainingen terug in de praktijk?”

Tom: “Trainingen met onze partners verbeteren de dienstverlening. Ze stellen niet alleen onze engineers, maar ook bijvoorbeeld onze sales medewerkers in staat om problemen op te lossen en innovatieve oplossingen te leveren die voldoen aan de behoeften van onze klanten. Certificeringen ons om onze positie als dé netbeheerder van missiekritische Network & Cloud infrastructuren te versterken.”

Sander: “Helder. Ten slotte: hoe zien de Quanzanen zelf deze trainingen?”

Tom: “Trainingen dragen niet alleen bij aan het verbeteren van de kennis bij Quanza, maar natuurlijk ook aan de groei en ontwikkeling van medewerkers op persoonlijk niveau. Ze bieden onze teamleden de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden te leren, zichzelf uit te dagen en hun carrièrepad binnen Quanza te bevorderen, of zelfs daarbuiten. Daar zijn we niet bang voor overigens. We geloven dat medewerkers graag blijven werken voor een werkgever die investeert in hun groei.”

Partners

Quanza is Elite Plus partner van Juniper
Quanza is Premier Integrator partner van Cisco
Quanza is Authorized partner van Arista
Quanza is Innovator partner van Palo Alto
Quanza is Select partner van Fortinet