pieken in betalingen moeiteloos opvangen

Payvision

Met jaarlijks 80 miljoen transacties, 300 business partners en meer dan 5000 aangesloten merchant accounts is Payvision wereldwijd een grote speler in card processing. De snelle elektronische afhandeling van wereldwijde transacties met credit- en debetkaarten stelt hoge eisen aan de ICT-infrastructuur van het bedrijf. Temeer omdat het aantal transacties jaarlijks met dubbele cijfers toeneemt.

Het belang van goede netwerkbeveiliging en -capaciteit, dataprotectie, betrouwbaarheid en het voorkomen van downtime en dataverlies, maken dat men kritisch kijkt naar de prestaties van leveranciers en ICT-oplossingen. Zo ook bij het recente herontwerp van het ICT-platform. 

Christophe Vico, Vice President Infrastructure Payvision, besloot tot herontwerpen om de noodzakelijke hoge standaarden te kunnen garanderen: “We verwerken realtime gemiddeld 180 betaaltransacties per minuut. Pieken zijn er tot 2.000 transacties per minuut. We moeten volledig kunnen vertrouwen op onze netwerkstorage.”

Payvision benaderde EMC voor het leveren van storage- en back-up oplossingen. Vico: “EMC bood ons de hoogste kwaliteit. Daarom kozen we na een uitgebreide inventarisatie voor hen. De schaalbaarheid van de EMC storage-systemen is bijvoorbeeld een belangrijk voordeel voor ons, omdat we zo snel groeien. Clients zijn snel en eenvoudig toe te voegen in het netwerk. Daarbij biedt met name RecoverPoint precies wat we nodig hebben: volledige bescherming van onze productiedata en absoluut geen dataverlies bij eventuele downtime.”

UNIEKE TECHNOLOGIE

DATA SYNCHRONISEREN

“Als Payvision mogen we nooit downtime hebben”, vervolgt Vico. “Dat betekent volledige synchronisatie van data, geen dataverlies en toch de productievoortgang beschermen. Dat zijn eigenlijk onverenigbare eisen, maar met RecoverPoint kun je data synchroniseren zonder de dataproductie te beïnvloeden.”

Quanza is door Payvision gekozen voor onderhoud van het netwerk en is inmiddels partner van EMC. Friso Heringa, Sales Manager bij Quanza, onderschrijft de keuze voor EMC. “Met RecoverPoint kun je data afspelen alsof het een digitale video recorder is. Als het nodig is kun je stap voor stap terug in de tijd. De technologie van EMC is echt uniek.” RecoverPoint biedt lokale continuous data protection (CDP) en continuous remote replication (CRR) en wordt geïntegreerd toegepast met cluster enabler voor applicatiegedreven site failover bij geografisch verspreide systemen. Bij Payvision vond daartoe de eerste implementatie van de Unified Storage-splitter ter wereld plaats.

“Met EMC RecoverPoint kun je data synchroniseren zonder de dataproductie te beïnvloeden.” Christophe Vico, Vice President Infrastructure Payvision.

Quanza ondersteunde Payvision ook bij de vernieuwing van de back-up systemen. Met EMC Data Domain en EMC Networker koos men ook daarbij voor een oplossing die aan hoge eisen voldoet. Vico: “Meerdere partijen bieden enterprise back-up oplossingen. EMC Networker kreeg onze voorkeur vanwege de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit en daarbij de integratie met RecoverPoint. Dat we voor Data Domain kozen is ook helder. Tape back-up is niet aan de orde vanwege de omslachtige handling, de matige betrouwbaarheid en vooral de eisen die compliancy stelt.” Heringa: “Data Domain haalt ook nog eens alle ‘lucht’ uit de data doordat alleen gededupliceerde en gecomprimeerde data over het netwerk worden verzonden.”

100% VERTROUWEN

SAMENWERKEN

Het netwerk van Payvision is een zogeheten ‘private cloud’, een vereiste vanwege de hoge graad van beveiliging. Samenwerking met betrouwbare ICT-partners is belangrijk voor Vico:

“We hebben een echt partnership met EMC en Quanza. We luisteren goed naar elkaar en het is duidelijk dat het ze niet alleen maar om het verkopen van oplossingen gaat. Wij komen met onze eisen en samen onderzoeken we welke oplossing ons de meeste waarde biedt. Als er al een probleempje is, wordt dat professioneel opgepakt. 

Wij stellen hoge eisen en ze denken echt met ons mee. Ik moet kunnen vertrouwen op wat zij adviseren als beste oplossingen. Dat dit vertrouwen terecht is wordt in de praktijk bevestigd. Zo was er laatst een onverwachte piek in transacties en de storage leverde toen maar liefst 7 keer de nominale capaciteit. Dat was voor mij het bewijs dat EMC de beste oplossing is.”

Ontdek de kracht van Quanza

"Als Payvision mogen we nooit downtime hebben."

~ Christophe Vico, Vice President Infrastructure Payvision

Network & Cloud infrastructuur uitbesteden? Plan een call in!

Bij Quanza beseffen we maar al te goed dat je bij het uitbesteden van een Network & Cloud infrastructuur niet over één nacht ijs gaat. Wil je weten wat het uitbesteden van beheer voor jouw organisatie betekent? Plan vrijblijvend een videocall in met één van onze experts.

CONTACT

Willem Fenengastraat 7
1096 BL Amsterdam

info@quanza.net
+31 20 530 1600