Havenbedrijf Rotterdam kiest voor Quanza om digitale infrastructuur te beheren en vernieuwen

Amsterdam – 29 november 2023 – Het Havenbedrijf Rotterdam (Port of Rotterdam), exploitant van de grootste haven in Europa en Quanza, netwerkbeheerder van belangrijke Nederlandse vitale infrastructuren zijn vandaag overeengekomen de digitale netwerkinfrastructuur van de haven gezamenlijk te beheren en te transformeren. Het netwerk faciliteert digitale toepassingen waarmee de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven verder wordt verstevigd.

“Met Quanza aan boord kijken wij met vertrouwen naar de toekomst die steeds hogere eisen op het gebied van continuïteit, veiligheid en flexibiliteit aan ons missie kritische netwerk stelt” zegt Claudia de Andrade-de Wit, Director Digital & IT van het Havenbedrijf Rotterdam.

De kerntaken van het Havenbedrijf zijn duurzame ontwikkeling, beheer en exploitatie van de haven, handhaven van de vlotte en veilige afhandeling van de scheepvaart en ondersteunen van de toekomstbestendigheid van de Rotterdamse haven.

Het Havenbedrijf haalt met Quanza kennis, expertise en ervaring in huis om invulling te geven aan haar beheertaken, maar ook snel te kunnen anticiperen op nieuwe ontwikkelingen. Door technieken als Software Defined Networking en Zero Trust ontstaat een solide én flexibele basis voor verdere digitalisering van de haven. Zo wordt verspilling van tijd, geld, capaciteit en energie voorkomen.

Judith Tolk, Commercieel Directeur Quanza: “Met onze kennis van vitale infrastructuren stellen we het Havenbedrijf Rotterdam in staat de infrastructuur in de haven te verbeteren en te vernieuwen zonder zorgen over kwaliteit, veiligheid of beschikbaarheid van het netwerk. Quanza hanteert net als het Havenbedrijf hoge normen op het gebied van kennis, dienstverlening en duurzaamheid. We gaan Havenbedrijf Rotterdam faciliteren om de komende vijf jaar een uitstekende prestatie te leveren en technologie optimaal te benutten. Wij kijken enorm uit naar deze samenwerking.”

Over Quanza

Quanza levert netwerkoplossingen en beheerdiensten vanuit Amsterdam voor organisaties met een Network & Cloud infrastructuur waar elke seconde telt. Door specialistische technologische kennis, onafhankelijke bedrijfsvoering en sterk gepersonaliseerde dienstverlening zorgt Quanza al meer dan 20 jaar voor de optimale basis voor digitale innovatie van vitale infrastructuren in Nederland. Organisaties die hun netwerken aan Quanza hebben uitbesteed zijn onder meer GVB, SURF, AMS-IX en het Havenbedrijf Rotterdam.

Meer informatie: www.quanza.net

Over Havenbedrijf Rotterdam

Doel van het Havenbedrijf Rotterdam is de versterking van de concurrentiepositie van de Rotterdamse haven als logistiek knooppunt én industriecomplex van wereldniveau. Niet alleen in omvang, maar ook in kwaliteit. Het Havenbedrijf kan en wil impact maken en richt zich daarom op de versnelling van de verduurzaming in de haven en is partner in de digitalisering van de haven en logistieke ketens. De kerntaken van het Havenbedrijf zijn de duurzame ontwikkeling, beheer en exploitatie van de haven, het handhaven van de vlotte en veilige afhandeling van de scheepvaart en het ondersteunen van de toekomstbestendigheid van de Rotterdamse haven.

Feiten en cijfers van het Havenbedrijf Rotterdam en de Rotterdamse haven: Havenbedrijf Rotterdam: ca. 1.300 werknemers, omzet ca. € 825 miljoen en bruto investeringen € 257 miljoen. www.portofrotterdam.com Havengebied: 12.500 ha havengebied (land & water, waarvan meer dan 6.000 ha bedrijfsterreinen). Lengte havengebied is ruim 40 km. Goederenoverslag: ca. 467 miljoen ton goederen per jaar. Scheepvaart: ca. 30.000 zeeschepen en ca 100.000 binnenvaartschepen per jaar. Werkgelegenheid: (direct en indirect) 565.000 arbeidsplaatsen in Nederland. Toegevoegde waarde: €63 miljard, 8,2% van het BBP.

Meer informatie: www.portofrotterdam.com