SURF en Quanza samen slagvaardiger en innovatiever in netwerkontwikkeling

Om de kwaliteit van de dienstverlening van het SURF-netwerk een nieuwe impuls te geven hebben SURF en netwerkbeheerpartner Quanza hun samenwerking met vier jaar verlengd. Daartoe hebben ze op 8 december een nieuw netwerkbeheercontract getekend.

Intensieve samenwerking voor succesvolle productontwikkeling

SURF en Quanza vervullen samen een essentiële rol in het onderhoud en de doorontwikkeling van netwerkconnectiviteit voor de Nederlandse en mondiale onderwijs- en onderzoeksector. Want om tot goede nieuwe netwerkdiensten te komen, zijn niet alleen SURF’s technische en innovatieve ideeën nodig. We betrekken juist de specialistische operationele kennis van Quanza zo vroeg mogelijk in het dienstontwikkeltraject, zodat zij de haalbaarheid van die ideeën kunnen toetsen.

Met de verlenging van dit contract consolideren we de opgebouwde praktische netwerkbeheerkennis bij Quanza en maken we intensieve samenwerking voor snellere en betere productontwikkeling tot een speerpunt.

Netwerkbeheerrol Quanza

Quanza is als beheerpartner van het SURF-netwerk verantwoordelijk voor het Network Operations Center (NOC) en de 24×7 monitoring van het netwerk. Alle netwerkstoringen worden in het NOC opgemerkt, geregistreerd en afgehandeld. Quanza adviseert SURF over de optimale planning en zorgt voor de uitvoering van de werkzaamheden op het SURF-netwerk. De engineers van Quanza zijn daarmee direct betrokken bij alle ontwikkelingen van het SURF-netwerk.

Judith Tolk, Chief Commercial Officer bij Quanza: “We zijn blij dat SURF opnieuw kiest voor Quanza. Met deze verlenging bevestigen we de kracht van onze samenwerking en het gedeelde commitment aan meer dan een miljoen studenten en onderzoekers.”

SURF-netwerk

Het SURF-netwerk zorgt voor het transport van data voor de Nederlandse onderwijs- en onderzoekssector en levert hoogwaardige netwerkconnectiviteit aan meer dan 350 locaties. Voor internationale connectiviteit is het SURF-netwerk verbonden met andere NREN’s (National Research and Education Networks) wereldwijd.

Lees meer over het SURF-netwerk en Quanza.

Foto: Judith Tolk, CCO Quanza (links) en Ron Augustus, Chief Innovation Officer SURF (rechts)