SURF verlengt operationeel beheercontract SURF netwerk bij Quanza

SURF en Quanza hebben recent hun samenwerking voor het operationeel beheer van het SURF netwerk verlengd. Het SURF netwerk verbindt alle Nederlandse hogescholen, universiteiten, academische ziekenhuizen, onderzoeksinstituten en andere wetenschappelijke organisaties op een snelle en veilige manier zodat zij kunnen samenwerken en data kunnen uitwisselen. In 2016 koos SURF Quanza voor het eerst als partner voor het operationeel beheer van het SURF netwerk.

Omdat SURF de ruggengraat van de ICT-voorzieningen van hoger onderwijsinstellingen in Nederland is, is kundig beheer en goede monitoring noodzakelijk. In de afgelopen periode heeft Quanza de kern van het optische netwerk vernieuwd en zijn belangrijke locaties overgezet op de nieuwe netwerk servicelaag. Daarmee is het netwerk gedegen voorbereid op toekomstige groei en aanpassingen. Quanza is gedelegeerd operator van het SURF netwerk vanuit haar network operations center (NOC) en helpdesk.

Bijzondere projecten worden in gezamenlijkheid uitgevoerd. Die samenwerking is succesvol gebleken, waarmee de basis voor de verlenging van het partnership is gelegd. Voor Quanza is SURF een gedroomde partner: sterk innovatief met complexe technologie ter ondersteuning voor een netwerk dat van kritiek belang is voor de Nederlandse onderwijs- en onderzoeksinstellingen die zich hebben verenigd in SURF.

Het operationeel beheer van het SURF netwerk is voor twee jaar verlengd door SURF. Na deze periode wordt het opnieuw aanbesteed.

Over SURF

In SURF werken onderwijs- en onderzoeksinstellingen samen aan ICT-voorzieningen en -innovatie om de kansen van digitalisering ten volle te benutten. Zo maken we samen beter en flexibeler onderwijs en onderzoek mogelijk.