Klantcase Yourname

Quanza neemt alles wat met het netwerk te maken heeft voor haar rekening

Van de tweeduizend internet hosting providers in Nederland, is Yourname met ruim achtduizend sites en webwinkels een van de grotere. Yourname is nu bezig het datacentrum te vernieuwen zodat het tot de allerbeste van Nederland behoort en nieuwe diensten kan leveren.

Marcel van Offeren, directeur en eigenaar van Yourname in Nijmegen, is bijna bij toeval in het hosten van domeinen gerold. In de jaren negentig werkte hij als financieel analist bij Canal+ en had hij wat domeinnamen geregistreerd, waaronder www.yourname.nl. Marcel: “Die domeinen draaiden op een server in Amerika. Maar het werden er steeds meer en ik kwam uiteindelijk in Amsterdam terecht.” Op zich heeft Marcel geen klagen over de partij waar hij mee werkt, maar een eigen datacentrum is nu toch noodzakelijk: “We gaan uitbreiden met voip, telefoondienst via internet. Daartoe werken we samen met Siemens. Maar het punt is dat dit veel hogere eisen stelt aan het datacentrum en aan het netwerk. Bij een site merk je het niet als het netwerk of datacentrum even hapert, je wacht gewoon een halve seconde langer op het laden van een pagina. Maar bij telefoneren is dat onacceptabel. Ik moest dus een datacentrum hebben van de hoogste kwaliteit en nog een tweede als back-up. En dan het liefst zonder dat ik er omkijken naar heb, net zoals nu.”

Quanza van voor naar achter

Bij de voorbereiding van een eigen infrastructuur, liep Marcel van Offeren op de WebhostingDay bij Keulen tegen RioRey aan, de technische voorziening die datacentra optimaal tegen DDoS aanvallen beschermt. RioRey bleek in de Benelux exclusief gevoerd te worden door Quanza Engineering. Marcel: “Dus ik vroeg aan Quanza, hebben jullie ook verstand van netwerken? Nou, dat bleek een understatement. Frans en Adam kwamen naar Nijmegen en zijn ook naar Siemens in Utrecht gegaan. Vervolgens kwamen ze met een uitstekend voorstel. Alles staat er nu en draait perfect, behalve de apparatuur van Siemens, die heeft vertraging in de levering opgelopen. Quanza verzorgt alles wat met het netwerk te maken heeft. Ontwerp, het aanleggen, inrichten en alle administratieve handelingen. De servers hadden we al en Quanza heeft de routers, fire walls, switches, enzovoort, geleverd en ook de fiberring en IP-adressen geregeld. Bovendien verzorgt Quanza ook het onderhoud en de monitoring, 24 uur per dag, zeven dagen per week. Als er iets hapert, ziet Quanza dat onmiddellijk en grijpen ze direct in. Precies zoals ik het wil. Kunnen wij verder met ons eigen werk en met onze nieuwe dienst zodat we een flinke voorsprong nemen.”

www.yourname.nl