Klantcase Versio

Webservers Versio-klanten kunnen weer ongestoord diensten leveren

De Distributed Denial of Service-aanvallen op het Versio-serverpark duren al maanden en nemen in hevigheid toe. Dieptepunt was dat dinsdag 15 november 2011 bijna de helft van de servers urenlang uitvielen. Dankzij snelle actie van Versio-directeur Reshad Bashir is het probleem verholpen. Bashir was al in contact met Quanza Engineering over een Riorey-oplossing tegen DDoS-aanvallen. De gebeurtenissen van afgelopen dinsdag gaven de doorslag om Quanza-klant te worden en de investeringen versneld door te voeren. De aanvallen op Versio duren voort, maar de webservers van Versio-klanten leveren sinds de snelle installatie van Riorey-apparatuur weer volledig ongestoord hun diensten.

Terug op niveau

Reshad Bashir: ”Quanza is de leverancier van Riorey-oplossingen in Nederland. De DDoS-aanvallen hebben ons gedwongen versneld te investeren. Ondanks de DDoS- aanvallen, kunnen we nu dezelfde hoge kwaliteit garanderen.”

Schade en verlies

Quanza-directeur Frans ter Borg zegt: ”DDoS-aanvallen kun je niet negeren. Kwaad- willenden proberen vooral de webservers down te krijgen van grote consumenten-merken en van gevoelige doelen als banken. Preventie is dan essentieel om geen reputatieschade of omzetverlies op te lopen. Maar Quanza biedt ook een 24×7-uurs rapid response-dienstverlening aan bedrijven als Versio, waarvan het onwaarschijnlijker is dat ze het mikpunt van DDoS-aanvallen worden. Daartoe heeft Quanza de verschillende Riorey-modellen op voorraad.”

Over Versio

Versio host 16.500 klanten op virtuele en eigen servers en beheert 60.000 domeinnamen in Nederland en België. Klanten kiezen Versio om de prijs-kwaliteitverhouding en de goede klantondersteuning.

www.versio.nl