Klantcase MWM2

MWM2 beschikt over flexibele en altijd beschikbare infrastructuur voor online marktonderzoek

Voor MWM2, toonaangevend en snelgroeiend marktonderzoeksbureau, ontwierp en bouwde Quanza een nieuwe infrastructuur. Ook neemt Quanza een deel van het beheer hiervan op zich. MWM2, wat staat voor Meer Weten van Mensen en Markten, heeft nu meer zeggenschap over de robuuste en flexibele infrastructuur en kan zich zorgeloos richten op zijn kernactiviteiten, online en mobiel marktonderzoek.

Onderzoek naar consumentengedrag en voorkeuren gebeurt steeds vaker online, via het web, of de internetmobiel. MWM2 is al jaren specialist op het gebied van online en mobiel onderzoek en voerde inmiddels voor honderden opdrachtgevers online marktonderzoek uit. MWM2 ontwikkelt alle technologie voor online onderzoek zelf. Klanten kunnen met behulp van de technologie van MWM2 ook zélf onderzoek uitvoeren. Voor de technische infrastructuur waarop deze technologie draait, huurde het bureau bij een hosting provider de benodigde internetconnectie, serverruimte en netwerkapparatuur.

Kai-Yu Wai, IT-medewerker verantwoordelijk voor IT Operations bij MWM2: “Dat ging goed tot wij op een punt belandden dat wij bij de provider een plafond bereikten. Wij hadden meer ruimte en meer capaciteit nodig, en daarover wilden we ook zelf meer te zeggen hebben. We wensten daarnaast meer redundantie in onze netwerkstructuur en alternatieven hadden we daarvoor destijds niet. Dit was voor ons de aanleiding op zoek te gaan naar een nieuwe partij die voor ons een oplossing kon realiseren waarbij beschikbaarheid en flexibiliteit centraal stonden.”

De bedrijfscasus

In grote lijn stond MWM2 voor ogen de complete applicatie-infrastructuur te verhuizen naar een nieuwe provider voor rackspace en netwerkbeheerdiensten in een nieuw datacenter. Daarnaast had de onderzoeksorganisatie aanvullende wensen voor de nieuwe infrastructuur:

– De data-integriteit waarborgen,
– De ICT-afdeling ontzorgen,
– Onderhoud uitvoeren zonder downtime, en blijven werken als er een component uitvalt,
– Flexibiliteit hebben in het bijschakelen van nieuwe servers en services.

Al snel bleek networking (netwerkdiensten) een specialisme waar een aparte partner voor gezocht werd. MWM2 koos voor Quanza. In eerste instantie om de nieuwe netwerkstructuur te ontwerpen en implementeren, maar al snel bleek Quanza ook een geschikte partij voor het realiseren van eventuele virtualisatieplannen waarmee meer flexibiliteit binnen het technisch platform kon worden aangebracht. Quanza wist MWM2 te overtuigen en hiermee werd naast het bouwen van het nieuwe netwerk ook een project gestart voor het opzetten van een virtualisatieplatform.

Kai-Yu Wai: “Ik kende Quanza als een kundige partij, met diepgaande kennis en ervaring. Ze zijn heel goed in het realiseren van een dergelijke technische infrastructuur. Een ander belangrijk voordeel voor ons is dat we het onderhoud en beheer bij één partij hebben kunnen onderbrengen met verstand van de complete infrastructuur.”
Even belangrijk als kennis en ervaring, vindt Kai-Yu Wai de communicatie: “De deskundigen van Quanza kunnen goed uitleggen wat wij volgens hen nodig hebben, hun advies is goed, nuttig en duidelijk. Dat is een hele prestatie, want wij zijn best eigenwijs.”

Flexibiliteit

Quanza realiseerde de nieuwe netwerkinfrastructuur, onder meer met het inzetten van Juniper-switches. Met deze componenten bouwde men een complete infrastructuur, voorzien van een redundant uitgevoerde firewall. Voor het virtualisatieplatform maakte Quanza gebruik van Cisco UCS-C-servers voor de VMware vSphere-omgeving in combinatie met een betrouwbaar EMC VNX storagesysteem. Met virtualiseren bespaart de organisatie kosten omdat er op eenzelfde server meerdere besturingssystemen naast elkaar werken, applicaties maximaal beschikbaar zijn en licentie- en onderhoudskosten inzichtelijk worden gemaakt.

Wai: “Het grote voordeel voor ons is dat we met dit nieuwe platform snel virtuele servers kunnen inrichten om bepaalde tests te kunnen uitvoeren zonder dat we ad-hoc servers vrij hoeven te spelen of aan te schaffen. Virtualisatie brengt ons de flexibele continuïteit die wij zochten. We kunnen al naar gelang het nodig is machines inschieten die we voor onderzoeken hebben ingericht en als het onderzoek is afgerond, kunnen we deze machines er weer uithalen. Zo besparen we op kosten voor nieuwe servers en daarnaast bespaart deze techniek testkosten voor nieuwe applicaties.”

Migratie

Tijdens de planning en voorbereiding van de migratie bleek dat extra hulp tijdens de laatste fase nodig zou zijn, namelijk voor het fysiek migreren van zo´n twintig servers van de oude locatie naar de nieuwe locatie. Hiervoor werd opnieuw een beroep gedaan op Quanza en de field engineers toonden hun expertise door in samenwerking met MWM2 de verhuizing inclusief de installatie in het rack en de netwerkkoppeling in één nacht af te ronden.

Resultaat

Het beheer van de netwerkinfrastructuur en de EMC2-storage door Quanza zorgt voor continuïteit en ontzorgt de ICT- afdeling. Daarnaast gaf Quanza gehoor aan specifieke wensen op het gebied van beheer van MWM2: zo blijven de Cisco-servers en de vSphere-omgeving in beheer van MWM2.

Kai-Yu Wai: “We hebben nu de infrastructuur die we zochten, en beter. Quanza zorgt ervoor dat onze infrastructuur vlekkeloos blijft werken: veilig, betrouwbaar, schaalbaar en voordelig. Daarmee zijn wij verzekerd van een robuust platform voor marktonderzoek waarop wij de komende jaren kunnen bouwen.”

Frans ter Borg, directeur van Quanza: “Met de huidige infrastructuur in combinatie met virtualisatie heeft MWM2 minder hardware nodig en kunnen zij meer applicaties actief gebruiken. Daarnaast kan MWM2 nu beter de groei voorspellen en houdt het bureau controle over de infrastructuur en de budgetten. De oplossing die wij hebben geïmplementeerd garandeert daarmee de continuïteit van hun bedrijfskritische onderzoeksplatform.”

www.mwm2.nl