Klantcase Gamepoint

GamePoint en Quanza upgraden social gaming platform

GamePoint is een samenwerking aangegaan met Quanza Engineering, om zijn online-platform voor social games op te waarderen, te beschermen en de prestaties te bewaken. GamePoint heeft met Spelpunt.nl de grootste social games community van Nederland. Naast Spelpunt.nl opereert GamePoint in Duitsland met GamePoint.de en wereldwijd met GamePoint.com. De spellen van GamePoint zijn een combinatie van traditionele spelelementen, waarbij sociale interactie tussen de spelers wordt gestimuleerd door geavanceerde communicatiemogelijkheden. Daarnaast beheert GamePoint ook applicaties op diverse sociale netwerken. GamePoint brengt maandelijks wereldwijd honderdduizenden mensen samen binnen de online community van social games.

GamePoint’s online community groeit snel en einde 2011 kreeg het bedrijf te maken met steeds heviger DDoS-aanvallen. GamePoint maakte daarom gebruik van de Rapid Response Service van Quanza Engineering om de aanvallen af te slaan. Daartoe installeerde Quanza anti‑DDoS-apparatuur van RioRey.

Advies en uitbouw

Toen DDoS de kop was ingedrukt, werd Quanza aansluitend gevraagd het serverpark te analyseren en opwaardering te adviseren en uit te voeren, om voorbereid te zijn op toekomstige groei en eventuele vervolgaanvallen. Ook is het de rol van Quanza om GamePoint’s netwerkinfrastructuur continu te monitoren en verbeteren. In dringende situaties grijpt Quanza desnoods op afstand in.

Capaciteit

Quanza adviseerde GamePoint een uitbreiding en verzwaring van de netwerk-architectuur en installeerde nieuwe routers aan de randen van het netwerk die de snelheid verhogen tot 10 gigabit per seconde. Daarnaast is de verbinding met de internetleverancier opgewaardeerd tot 10 Gbps. Twee load balancers verdelen voortaan de belasting over de servers en handelen het piekverkeer af.

Schaalbaar

GamePoint IT Director Michaël de Groot zegt: ”Onze ICT moet GamePoint een schaalbaar platform bieden voor de omvangrijke community die dagelijks uit alle hoeken van de VS en Europa de websites van GamePoint bezoeken, en voor de miljoenen spelminuten die zij maken. De GamePoint-spelsites zijn nu 100% beschikbaar. Dat draagt bij aan de beste speelervaring en beschermt onze reputatie. Ons netwerk is nu sneller dan ooit.”

www.gamepoint.net