Teambuilding met impact: Quanza vist plastic uit Amsterdamse grachten

Zo’n 50 Quanzanen hebben op een zonnige vrijdagmiddag de Amsterdamse grachten onveilig gemaakt – maar vooral een stukje schoner! Op zes boten van de Plastic Whale Foundation visten zij afval uit het water.

Dat dat nodig was, blijkt wel als je bedenkt wat je allemaal met dat vuil uit de grachten kan doen. Het materiaal van de boten is namelijk van gerecycled plastic en de bodem is zelfs ingelegd met honderden doppen.

Het resultaat na twee uur plastic vissen: meer dan 100 PET-flessen en 20 zakken met afval. Ook ontbraken ludieke items niet, zoals een Kinder Bueno-ei (met smurf erin) en een ongeopend blikje bier. Dat was al geslaagd, maar de positieve reacties vanaf de kade van voorbijgangers maakten het nog nét even leuker.

Voor iedereen binnen Quanza was dat natuurlijk een fantastische ervaring. Niet alleen omdat het in het teken stond van teambuilding, maar ook omdat we impact konden maken. Daar hebben we dit jaar bewust voor gekozen.

Een geslaagd bedrijfsuitje dus, wat we gepast afsloten met een borrel en diner langs de kade bij Hanneke’s Boom. Een plekje waar we alvast flink hebben kunnen mijmeren over volgend jaar!

Geïnspireerd geraakt? Ga dan ook eens plastic vissen. Wij zijn fan van dit initiatief!