SURFnet vandaag live bij Quanza

Achter de schermen is er door de Quanzanen hard gewerkt aan de overname van het operationeel netwerkbeheer van SURFnet. Hoewel er in het dagelijkse werk niets verandert en de beschikbaarheid van de bij SURFnet aangesloten instellingen dezelfde prioriteit blijft houden, is de transitie vandaag om 12:00 succesvol voltooid. Het operationele netwerkbeheer is door Telindus overgedragen aan Quanza en daarmee is de definitieve overname van SURFnet een feit.

Mooi gezicht!!!!

Thijs van der Horst, als projectmanager Netwerkdiensten werkzaam bij SURFnet, vertelt op zijn meest recente blog: “SURFnet is gedurende het gehele traject – voor, tijdens en na de wisseling – in gesprek met Quanza. De overdracht is pas formeel afgerond als de dienstverlening van Quanza voldoet aan het door SURFnet gestelde kwaliteitsniveau.”

Overname is soepel verlopen

Tom van den Bosch, Manager Projectbureau bij Quanza, is verantwoordelijk voor de projectplanning van de overname en ziet toe op het door Van der Horst benoemde kwaliteitsniveau: “Bij Quanza hebben we ons magazijn speciaal uitgebreid voor SURFnet. Vrachtwagens rijden af aan om de totale voorraad (spare en bouw) op tijd op de goede plek te krijgen. De totale vracht bestaat uit 104 volgeladen pallets: geen kleine klus, maar de overname verloopt erg soepel.”

IMG_0307

Van den Bosch stelt dat de weekenden door Quanza worden gebruikt voor het inruimen van het complete magazijn. De doordeweekse dagen worden gebruikt voor het sorteren, inpakken en inladen van de voorraad. Daarnaast worden er bij Quanza intern uren vrij gemaakt om medewerkers te trainen. Van den Bosch: “Beginnersfoutjes zijn er om te vermijden. Onze focus ligt volledig op het garanderen van optimale beschikbaarheid. Vandaar dat we druk bezig zijn met het instrueren van onze mensen. Het is prettig om daarbij terug te kunnen vallen op een partner als SURFnet.”

Integratie levert voordelen op

Dankzij de integratie van Quanza’s voorraadbeheersysteem met de SURFnet-database is het mogelijk geworden om zaken vanuit de voorraad direct in productie te nemen. Een bewuste en weldoordachte keuze volgens Van den Bosch: “Als nieuwe partner zijn we aan onze stand verplicht om nieuwe inzichten te bieden. De integratie van het voorraadbeheersysteem is daar een voorbeeld van.”

Van 8 tot en met 22 juni – een week voor tot een week na de wisseling – is er in verband met de wisseling een ‘freeze’ op het SURFnet-netwerk. In deze periode kunnen geen wijzigingen in het netwerk doorgevoerd worden. Het oplossen van storingen en incidenten gaat tijdens deze periode gewoon door.