Storage: vertrouwen op 40 jaar ervaring

Wie zich oriënteert op storage en recovery oplossingen, heeft veel te kiezen. Er zijn niet alleen veel leveranciers, maar ook een enorme hoeveelheid aan producten. Voor de één hebben deze oplossingen geen geheimen, maar veel anderen zullen door de bomen het bos niet zien. Bij Quanza hebben we daar natuurlijk een mening over.

Betrouwbaarheid en prestaties

De laatste jaren zijn veel nieuwe spelers actief geworden op de markt. Hoewel we bij Quanza altijd open staan voor vernieuwing en in ons lab flink met nieuwe producten experimenteren, vertrouwen we voor zoiets essentieels als storage liever op jarenlange ervaring en vakmanschap. We werken daarom graag met de oplossingen van Dell EMC. Met 40 jaar ervaring in memory en storage oplossingen kunnen de producten van deze leverancier gerust ‘best of breed’ worden genoemd. En de beste zijn, daar doen we het voor bij Quanza. Maar waarom zijn de producten van Dell EMC dan zo geschikt?

Dat heeft alles te maken met de eisen die wij stellen aan storage. De primaire vereiste is wat ons betreft betrouwbaarheid. Maar dat kan niet los gezien worden van prestaties. Want een storage array dat altijd werkt en geen fouten maakt, heeft geen meerwaarde als de prestaties matig of slecht zijn. Wat in dit geval een goede of slechte prestatie is, is natuurlijk helemaal afhankelijk van de rol die het storage array speelt in de IT-infrastructuur. Voor data intensieve bedrijfsvoeringen zal all-flash storage misschien noodzakelijk zijn, voor een middelgrote logistieke dienstverlener volstaat een hybride oplossing. Daarnaast is natuurlijk het prijskaartje een belangrijk criterium: storage is ‘commodity’ en noodzakelijk, maar dat mag niet de hoofdprijs kosten.

Mid-range storage

Voor veel IT-landschappen zijn zogenaamde hybride mid-range storage oplossingen daarom heel geschikt. Zij bieden de functionaliteit en technische specs die niet zouden misstaan in sommige high-end omgevingen, tegen een schappelijke prijs. Hybride configuraties hebben alles in huis om gevirtualiseerde applicatieworkloads eenvoudig te consolideren en te beheren. En laat Dell EMC nou juist op al deze vlakken excelleren.

Meer weten over de storage oplossingen van Dell EMC? Neem snel een kijkje op de productpagina of neem direct contact met ons op.