Quanza toont karakter tijdens de Dam tot Damloop

Quanzanen staan niet alleen voor hoogstandjes in techniek, maar ook voor sportieve prestaties. Daarom deden we dit jaar voor het eerst mee aan de Dam tot Damloop op zondag 22 september.

De Dam tot Damloop is een jaarlijks terugkerend hardloop-evenement waar zo’n 50 duizend mensen aan mee doen. De businessloop van dit event is wereldwijd bekend en geliefd en Quanza deed dit jaar voor het eerst als zodanig mee.

Geen half werk

Tien Quanzanen verschenen in hartje Amsterdam aan de start. Het was de warmste Dam tot Damloop in jaren. Er waren gelukkig veel EHBO’ers op de been en ambulances reden af en aan om oververhitte sportievelingen richting optimale verzorging te vervoeren. Team Quanza had echter wel voor hetere vuren gestaan en ging om 13:30 vol goede moed de uitdaging aan. De loop bestaat uit 10 Engelse mijlen, oftewel ruim 16 kilometer.

Het was mooi om te zien dat ook in de voorbereiding de voor Quanza zo typische diversiteit van persoonlijkheden goed zichtbaar was. Waar de één flink getraind had voor de loop, liep de ander hem puur op karakter. Dat werd natuurlijk weerspiegeld in de eindtijden, maar dat mocht de pret niet drukken.

Heet onder de voeten

Ongeveer een uur na de start van team Quanza besloot de organisatie van de Dam tot Damloop om niemand meer te laten starten. Het was echt te warm en de hulpdiensten dreigden overbelast te raken dus een goede beslissing van de organisatie. Gelukkig werd het geen van de leden van het Quanza-team te heet onder de voeten. Het is alle tien gelukt om zonder blessures de Dam tot Damloop uit te lopen. Daar mogen ze best trots op zijn!

Quanza toont karakter tijdens de Dam tot Damloop