Quanza behaalt zowel Elite als Support Services Partner status bij Juniper Networks

Amsterdam, 6 februari 2020 – Quanza, leverancier van premium infrastructuur services voor de meest innovatieve organisaties van Nederland, heeft recent de Elite en Support Services partner statussen behaald bij Juniper Networks, een leider in veilige en AI-driven netwerken. Menig service provider en enterprise netwerk is gebouwd op basis van Juniper hardware en het bedrijf zet de toon als het gaat om intelligente, zelfsturende netwerkoplossingen.

Quanza heeft een aantal Juniper gecertificeerde technische experts in huis, ook wel ‘Ingenuous Champions’ genoemd, die de oplossingen van Juniper van binnen en van buiten kennen. Iedere partner van Juniper die de Elite status wil bereiken moet een specifiek aantal engineers in dienst hebben die dit certificaat hebben behaald. In Nederland zijn dat er maar weinig. Vanwege hun technische expertise maken deze engineers ook deel uit van het productontwikkelingsproces van Juniper.

Multivendor expertise

Quanza’s oprichter en eigenaar Frans ter Borg is trots op het behalen van de Elite Partner status. “De Elite Partner status biedt onze klanten een aantal interessante voordelen. Quanza is in staat om legacy omgevingen naar op Juniper gebaseerde infrastructuren te migreren – bedrijfskritische netwerkoplossingen waarbij de expertise die met de Elite Partner status gepaard gaat hard nodig is.

Support partner

Naast de Elite Partner status, heeft Quanza meteen ook de Support Services Partner status bij Juniper Networks behaald. Quanza zal daarmee 24×7 een deel van de onderhoudsdiensten die Juniper op haar oplossingen biedt voor zijn rekening nemen om daarmee de eigenaren van geavanceerde infrastructuren volledig te ontzorgen.

Vanuit een eigen 24×7 bemand Network Operations Center (NOC) biedt Quanza al sinds jaar en dag monitoring en beheer op de IT-infrastructuur van klanten. Zodoende was Quanza al goed voorgesorteerd om deze onderhoudsdiensten namens Juniper uit te voeren. Het behalen van deze status was dan ook een logische stap. Ter Borg: “Het voordeel voor Juniper klanten is dat ze direct toegang hebben tot onze experts. We merken daarbij dat men het vaak toch prettiger vindt om een Nederlandstalige expert aan de lijn te krijgen dan een support engineer aan de andere kant van de wereld.”

“Met het behalen van het Juniper Networks Elite Partner level bevestigt Quanza dat het voldoet aan de stringente kennis-vereisten om organisaties op een goede manier te begeleiden en te adviseren over het gehele Juniper Networks portfolio, aldus Steven Blees, Partner Director Benelux & Nordics van Juniper Networks. “Juniper Networks is dan ook zeer verheugd om Quanza op te tekenen als Juniper Networks Elite Partner”.

Naast het Juniper Networks portfolio investesteert Quanza in de AI-driven WLAN oplossingen van Mist Systems, een bedrijf van Juniper Networks, waardoor Quanza ook innovatie en continuïteit kan bieden met hun diensten.