Investing

In today’s digital economy, the availability of digital services and speedy delivery of content has become a key requirement for online businesses to be able to thrive. This means that internet connections are not allowed to fail: downtime is simply unacceptable. Additionally, superb interconnectivity is needed to be able to quickly and safely transfer data all over the world. At Investing.com, both could do with improvements.

Qmusic

Een stabiel systeem, redundant opgezet, voorzien van IDS/IPS en VPN plus de mogelijkheid om in de toekomst eenvoudig op te kunnen schalen. 2 november 2016 stond voor de technici van Qmusic grotendeels in het teken van de introductie van een nieuwe firewall. ‘De implementatie is zeer soepel verlopen, want dankzij Quanza waren we snel van alle gemakken voorzien’, stelt een tevreden Jaap van ’t Riet, Chief Engineer bij Qmusic.

SURFnet

Meer dan 1 miljoen gebruikers, ruim 11.000 kilometer aan glasvezel en 390 locaties in Nederland en het buitenland. SURFnet zorgt ervoor dat gebruikers in het Nederlands onderwijs en onderzoek eenvoudig, betrouwbaar en grenzeloos kunnen (samen)werken. Dit doet SURFnet onder andere door het leveren van snelle netwerkverbindingen. Kenmerkend voor het SURFnet-netwerk is de verrijkte technologie erachter. Sinds de zomer van 2016 is Quanza Engineering de beheerpartner van SURFnet.

KPN International

De ruggengraat voor bedrijven die zwaar leunen op logistieke dienstverlening wordt al sinds jaar en dag gevormd door X.400-systemen. Een bewezen, beproefde en stabiele technologie voor berichtenverkeer. Via KPN International maken talloze internationale ondernemingen gebruik van dit platform: het aantal X.400-postbussen neemt nog steeds toe. Quanza zorgt dat de technische infrastructuur probleemloos functioneert en ontzorgt KPN als aanspreekpunt voor klanten.

123inkt.nl

123inkt.nl is een van de bekendste webwinkels in Nederland. Om de website 24/7 in de lucht te houden en veel klanten tegelijkertijd in staat te stellen snel en vlekkeloos printerbenodigdheden te bestellen, is een uitgebalanceerd ICT-systeem nodig. Quanza Engineering, leverancier en beheerder van 100% beschikbare ICT-systemen, adviseerde 123inkt.nl daarvoor een stabiele load balancing-oplossing.

Docdata

Docdata is een snelgroeiende en toonaangevende e-commerce dienstverlener en werkt voor klanten als bol.com, de Bijenkorf en Zalando voor wie zij dagelijks tienduizenden online bestellingen en retourzendingen verwerken. Een betrouwbaar Warehouse Management Systeem is daarbij essentieel. Het e-commercebedrijf doet sinds februari 2014 een beroep op Quanza’s expertise.

AVROTROS

Het AVROTROS-webserverpark kan de bezoekerspieken op de websites weer moeiteloos aan, ook tijdens pieken na populaire uitzendingen als AVROTROS Radar en EénVandaag. Daartoe installeerde Quanza Engineering een hardware-oplossing in de vorm van twee A10 Networks load balancers. De sites zijn nu ook uiterst weerbaar tegen DDoS aanvallen van boze kijkers. Bijkomende voordelen: er is minder onderhoud en minder servercapaciteit benodigd.

Payvision

Met jaarlijks 80 miljoen transacties, 300 business partners en meer dan 5000 aangesloten merchant accounts is Payvision wereldwijd een grote speler in card processing. De snelle elektronische afhandeling van wereldwijde transacties met credit- en debetkaarten stelt hoge eisen aan de ICT-infrastructuur van het bedrijf. Temeer omdat het aantal transacties jaarlijks met dubbele cijfers toeneemt.

Gemeente Veenendaal

Voor de gemeente Veenendaal bundelde Quanza alle gemeentelijke (database-)toepassingen in één solide Oracle Virtual Machine (OVM)-oplossing. De gemeente profiteert hierdoor van een feilloze, onderhoudsarme virtuele productieomgeving waarin de licentiekosten onder controle blijven.

Versio

De Distributed Denial of Service-aanvallen op het Versio-serverpark duren al maanden en nemen in hevigheid toe. Dieptepunt was dat dinsdag 15 november 2011 bijna de helft van de servers urenlang uitvielen. Dankzij snelle actie van Versio-directeur Reshad Bashir is het probleem verholpen. Bashir was al in contact met Quanza Engineering over een Riorey-oplossing tegen DDoS-aanvallen. De gebeurtenissen van afgelopen dinsdag gaven de doorslag om Quanza-klant te worden en de investeringen versneld door te voeren. De aanvallen op Versio duren voort, maar de webservers van Versio-klanten leveren sinds de snelle installatie van Riorey-apparatuur weer volledig ongestoord hun diensten.

MWM2

Voor MWM2, toonaangevend en snelgroeiend marktonderzoeksbureau, ontwierp en bouwde Quanza een nieuwe infrastructuur. Ook neemt Quanza een deel van het beheer hiervan op zich. MWM2, wat staat voor Meer Weten van Mensen en Markten, heeft nu meer zeggenschap over de robuuste en flexibele infrastructuur en kan zich zorgeloos richten op zijn kernactiviteiten, online en mobiel marktonderzoek.

Protestantse Kerk Nederland

In samenwerking met Mendix, realiseerde de Protestantse Kerk in Nederland onlangs haar nieuwe ledenregistratie. Deze wordt dagelijks door duizenden medewerkers en vrijwilligers geraadpleegd en bewerkt, wat leidt tot een zware belasting van de applicatie. Om lange responstijden te voorkomen, is er in het project aandacht besteed aan een zo efficiënt mogelijk inrichting van de infrastructuur. Daartoe installeerde Quanza Engineering een hardware-oplossing in de vorm van A10 Networks loadbalancer. Deze oplossing stelde de Protestantse Kerk in staat de applicatie te accelereren, optimaliseren en beveiligen.

Yourname

Van de tweeduizend internet hosting providers in Nederland, is Yourname met ruim achtduizend sites en webwinkels een van de grotere. Yourname is nu bezig het datacentrum te vernieuwen zodat het tot de allerbeste van Nederland behoort en nieuwe diensten kan leveren.

Gamepoint

VGamePoint is een samenwerking aangegaan met Quanza Engineering, om zijn online-platform voor social games op te waarderen, te beschermen en de prestaties te bewaken. GamePoint heeft met Spelpunt.nl de grootste social games community van Nederland. Naast Spelpunt.nl opereert GamePoint in Duitsland met GamePoint.de en wereldwijd met GamePoint.com. De spellen van GamePoint zijn een combinatie van traditionele spelelementen, waarbij sociale interactie tussen de spelers wordt gestimuleerd door geavanceerde communicatiemogelijkheden. Daarnaast beheert GamePoint ook applicaties op onder andere sociale netwerken, zoals Facebook, Hyves en StudiVZ. GamePoint brengt maandelijks wereldwijd honderdduizenden mensen samen binnen de online community van social games.

Vragen? Vragen!

Schroom niet. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.