WDM & Optical Networking: haal het maximale uit uw glasvezel.

WDM & Optical Networking

Met WDM (Wave Division Multiplexing) haalt u meer uit uw glasvezel. Door tegelijk met verschillende kleuren lasers de glasvezel te belichten, kunnen er tot wel 160 extra kanalen over een glasvezelpaar gebruikt worden. Al deze kanalen gedragen zich voor de aangesloten apparatuur als fysiek gescheiden extra glasvezels. Het is geen probleem om verschillende protocollen (1G, 10G, Fiberchannel) over 1 glasvezel te gebruiken.

Ervaring genoeg

Wij ontwerpen en leveren regelmatig WDM netwerken. Een eenvoudige 8-kanaals, point-to-point passieve CWDM oplossing is doorgaans een zeer voordelige investering die zich in bijna elk scenario snel terugverdient, maar ook de complexere DWDM netwerken met actieve Muxen, OADMs, monitoring en redundantie kunnen wij kosten-effectief inzetten, bijvoorbeeld in samenwerking met onze partner MRV.

Lange afstand overbruggen?

Ook voor het overbruggen van lange afstanden bent u bij ons aan het juiste adres. Met reguliere optische modules kan u zo’n 80 kilometer overbruggen, daarna zorgen demping en dispersie voor teveel signaalverlies. Met behulp van amplifiers en boosters kunnen we het signaal versterken, en met DCM’s (Dispersion Compensation Module) is de dispersie onder controle te brengen waardoor afstanden tot honderden kilometers gehaald kunnen worden.

Tot slot

Tot slot hebben wij gespecialiseerde meetapparatuur zoals bijvoorbeeld een Fluke DSX-5000 CableAnalyzer waarmee we UTP, Multimode en Singlemode en zelfs MTP/MPO netwerken zowel kunnen troubleshooten als certificeren. Op zoek naar een succespartner in WDM & Optical Networking? U weet ons te vinden.

Vragen? Vragen!

Schroom niet. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.