EEN STORAGE-OPLOSSING DIE OPTIMAAL INTEGREERT IN UW NETWERK

Shared storage

Met een shared storage oplossing deelt u opslagcapaciteit tussen meerdere systemen. Dit heeft een aantal voordelen. Backups, spares en disaster recovery kunnen bijvoorbeeld centraal geregeld worden en eventuele overcapaciteit op het gebied van zowel prestaties als ruimte kan door meerdere systemen benut worden. En om optimaal te profiteren van een virtualisatie-oplossing is shared storage zelfs een must aangezien het de enige manier is om virtuele machines snel tussen verschillende fysieke servers te kunnen verplaatsen.

Opslagmogelijkheden

Een storage systeem kan bestaan uit een simpele JBOD (Just a Bunch Of Disks), maar er is veel meer mogelijk. De koppeling met de servers kan bijvoorbeeld op traditionele wijze via het beproefde FiberChannel, maar met iSCSI en NFS ook via een efficiënt ethernet-netwerk. Er zijn diverse mogelijkheden om de prestaties te optimaliseren, zoals bijvoorbeeld caching op SSD-disks, waardoor uw meest actieve data op razendsnelle solid state disks bewaard blijft. U kunt ook kiezen voor “tiered storage” waarbij de meest gebruikte data op kleine snelle schijven wordt gezet, terwijl minder actieve data op goedkope grote schijven geplaatst wordt. Op het gebied van backups, redundantie en replicatie -bijvoorbeeld naar een uitwijk-locatie- zijn er veel opties, eventueel als volledig geïntegreerde oplossing met bijvoorbeeld VMware vSphere of Oracle Active Data Guard.

Hulp nodig bij integratie?

Wij weten precies wat er allemaal mogelijk is en helpen u graag met uw bestaande of nog aan te schaffen oplossing. We werken meestal met de bewezen betrouwbare oplossingen van DELL EMC of de moderne ZFS appliances van Oracle, maar ook voor afwijkende systemen maken we graag even tijd. Onze kennis reikt veel verder dan alleen storage, we zorgen voor een oplossing die optimaal integreert in uw netwerk, virtualisatie-omgeving of Oracle cluster.

Vragen? Vragen!

Schroom niet. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.