Even voorstellen: Anouk Noordervliet, Manager Service Operations

Als Quanza opereren we in een dynamische wereld waarin veel gebeurt. Denk aan zaken als de opkomst van 5G, het gebruik van IoT en het massale thuiswerken als gevolg van de coronacrisis. Onze klanten zitten middenin deze ontwikkelingen en lopen vaak voorop met innovatie. De noodzaak van een stabiele en betrouwbare infrastructuur is in deze tijd alleen maar belangrijker geworden. Die netwerken zijn heel complex en tegelijkertijd heel belangrijk voor onze klanten. Als een netwerk uitvalt, staat ook de bedrijfsvoering stil.

Als Manager Service Operations is het mijn taak om ervoor te zorgen dat de netwerken van onze klanten blijven functioneren. Mocht er een probleem optreden, dan ziet mijn team dat meteen. We nemen dan contact op met de klant om te overleggen hoe we dat probleem willen oplossen. Indien nodig roep ik de hulp in van collega’s van andere afdelingen binnen Quanza. Onze taak is om de klanten hierover te informeren en tevreden te houden. Ook begeleiden we wijzigingen in de netwerken van onze klanten.

In mijn team werken 22 medewerkers en 15 daarvan werken in het onderdeel dat 24×7 operationeel is. Daarnaast hebben we de Service Managers die zich bezighouden met tactisch klantcontact en het sturen van processen. Het is belangrijk om deze processen voor onze klanten zo gemakkelijk mogelijk te maken. Ik ben bezig om processen nog beter te stroomlijnen om de complexiteit verder terug te dringen en onze klanten nog tevredener te maken.

Nerdy karakter 

De bedrijfscultuur van Quanza doet mij denken aan die van XS4ALL, waar ik eerder heb gewerkt. Zowel het nerdy karakter van Quanza als de innovatieve technieken waarmee we werken, vind ik leuk. Ik vind het tof om samen te werken met collega’s die ergens veel verstand van hebben. Ze hebben echt de ambitie om onze klanten optimaal van dienst te zijn. Mijn collega’s handelen als echte professionals, maar tegelijkertijd zijn ze ook heel informeel in de dagelijkse omgang. 

Bij Quanza doen we alles voor onze klanten. Maar we vergeten onze klanten wel eens te vertellen hoeveel we eigenlijk voor ze doen. Wat dat betreft zijn we een beetje te bescheiden. Door ons hoge kennisniveau kunnen we sneller schakelen dan concurrenten. We zijn altijd bereid om een stapje extra te doen. Dat doen we met een persoonlijke benadering, waarbij we onze klanten niet laten verdwalen in procedures.

In bedrijfsomvang is Quanza relatief klein, maar tegelijkertijd bedienen we wel grote klanten. Het draait bij ons uiteindelijk om de techniek. We hebben goede mensen bij ons werken die hun hoogwaardige technische kennis toepassen bij de uitvoering van werkzaamheden voor onze klanten. We willen nog meer bedrijven met onze dienstverlening gaan bedienen. Door meer processen op mijn afdeling te standaardiseren kan ik een bijdrage leveren aan deze groei. Als onze klanten bezig zijn met het innoveren van hun dienstverlening, hebben ze Quanza nodig voor het beheren van hun netwerken. Voor ons is dat ook weer een interessante uitdaging. 

Coronacrisis

De coronacrisis van 2020 heeft ook impact op de bedrijfsvoering van Quanza. Tijdens de lockdown in het voorjaar van 2020 had ik dagelijks contact met mijn medewerkers. Dan namen we gezamenlijk even de dag door. Door met elkaar in contact te blijven, stimuleer je ook de samenwerking.

We zijn in deze periode ook noodgedwongen met nieuwe online tools gaan werken. Binnen een tijdsbestek van twee weken hebben we ze binnen onze organisatie weten te implementeren. Iedereen werkt nu met deze applicaties. Als organisatie hebben we hiermee onze flexibiliteit laten zien. 

De collega’s van het NOC (Network Operations Center) zijn tijdens de coronacrisis op ons kantoor blijven werken. De internetverbinding op ons kantoor is een stuk betrouwbaarder dan thuis. Bovendien beschikken we hier over hele grote beeldschermen, waarmee deze collega’s 24×7 de netwerken van onze klanten kunnen monitoren. Maar ook voor deze medewerkers is het mogelijk om in geval van nood vanuit huis te werken. Natuurlijk blijven werkzaamheden op de locaties van onze klanten noodzakelijk als er sprake is van een wijziging in het netwerk of een installatie van een stuk hardware. Dit levert af en toe wat gepuzzel op, maar we zijn altijd in staat gebleken om onze klanten te blijven bedienen. 

Deeltijd docent Natuurkunde

Ik woon in een buitengebied en in mijn vrije tijd wandel ik graag mijn twee grote honden in het bos. Grote kans dat ik binnenkort veertien honden heb, want een van hen is mogelijk drachtig. Tijdens het wandelen combineer ik graag het aangename met het nuttige. Dan voer ik gesprekken met mijn collega’s, zodat ik ook tijdens het thuiswerken volledig op de hoogte blijf van alles rondom Quanza.

Naast mijn werk bij Quanza ben ik werkzaam als deeltijd docent Natuurkunde op een middelbare school in Overveen. Ik vind het heel erg leuk om jonge geesten te prikkelen met een beetje technologie. Vanuit mijn eigen achtergrond vind ik dat IT meer aandacht mag krijgen. Mijn leerlingen hebben bijvoorbeeld geen flauw idee hoe hun telefoons werken of wat de cloud precies is. Dat vind ik jammer. Maar als docent Natuurkunde kan ik mijn leerlingen natuurlijk wel uitleggen hoe we data door een glasvezelkabel kunnen transporteren. Overigens is de IT op mijn school goed geregeld. De eerst dag na de lockdown gaven ze al les via Microsoft Teams. Het was een van de eerste middelbare scholen in Nederland die dat voor elkaar kreeg.

Vragen? Vragen!

Schroom niet. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.