Klantcase SURFnet

Volledig ontzorgd: netwerk voor Nederlands onderwijs en onderzoek

Meer dan 1 miljoen gebruikers, ruim 11.000 kilometer aan glasvezel en 390 locaties in Nederland en het buitenland. SURFnet zorgt ervoor dat gebruikers in het Nederlands onderwijs en onderzoek eenvoudig, betrouwbaar en grenzeloos kunnen (samen)werken. Dit doet SURFnet onder andere door het leveren van snelle netwerkverbindingen. Kenmerkend voor het SURFnet-netwerk is de cutting edge technologie erachter. Sinds de zomer van 2016 is Quanza Engineering de beheerpartner van SURFnet.

Via een Europese aanbesteding koos SURFnet voor Quanza als partner voor het 24×7 operationeel netwerkbeheer. Geen onbelangrijke taak; de op SURFnet aangesloten instellingen zijn namelijk zeer divers en kritisch, ze doen dagelijks een intensief beroep op bedrijfskritische apparatuur. Alle universiteiten, hogescholen, academische ziekenhuizen en veel onderzoeks- en mbo-instellingen zijn aangesloten op het SURFnet-netwerk.

3e lijns beheer? Eerder de volledige day-to-day operatie

SURFnet is een vooruitstrevende organisatie. Eén die kritisch is in de zoektocht naar pragmatische partners en één die continu streeft naar verbetering en innovatie. Om interne processen te verbeteren, besloot SURFnet het doorontwikkelen van het netwerk en het oplossen van technische problemen in de toekomst zelf te doen en de volledige day-to-day operatie uit te besteden aan Quanza.

Op 15 juni nam Quanza het operationeel netwerkbeheer over van de vorige beheerder. Sindsdien fungeren de Quanzanen dag en nacht als eerste aanspreekpunt voor de op SURFnet aangesloten instellingen, en zijn ze 24×7 verantwoordelijk voor monitoring, storingsopvolging en het coördineren van werkzaamheden aan het fibernetwerk, Field Services en de opslag en logistiek omtrent spare-voorraden. “Geen dag is hetzelfde”, stelt Raoul Capello, manager 24×7 NOC van Quanza. “Overdag is het druk met telefoontjes van aangesloten instellingen, ’s nachts zijn de fiberleveranciers op meerdere plekken tegelijk aan het werk.”

“Quanza is al een paar keer serieus getest”

Het is nogal wat. Beknopt geformuleerd is het in de dagelijkse praktijk zo dat de technische medewerkers van SURFnet zich dankzij de samenwerking nog beter kunnen focussen op de core business. “SURFnet hecht veel waarde aan innovatie en verbetering. We zijn veeleisend en altijd kritisch in de zoektocht naar nieuwe partners. Sinds de overname pakt Quanza de werkzaamheden goed op en voldoet ze aan de door ons gestelde randvoorwaarden en eisen. Het operationeel netwerkbeheer is nog niet zo lang in handen van Quanza. Toch is Quanza al een paar keer serieus getest”, vertelt Thijs van der Horst, projectmanager bij de afdeling Netwerkdiensten van SURFnet.

Quanza Engineering - Klantcase SURFnet - operationeel netwerkbeheer

“Ik kreeg nauwelijks een hap door mijn keel”

“De eerste avond was het meteen raak”, vertelt Rick Klaassen, Manager Operations bij Quanza. “Ons team kreeg te maken met een flinke storing op een backbone node in Breda. De oorzaak was onbekend. Troubleshooten dus. Ik zat tijdens het avondeten gekluisterd aan het chatkanaal waarin onze operators en engineers, en die van het Team Expert Netwerkbeheer van SURFnet 24×7 contact met elkaar houden. Ik kreeg nauwelijks een hap door m’n keel. Maar iedereen bleef rustig en samen werd het probleem goed opgelost. Sinds die avond heb ik het volste vertrouwen in het team en de samenwerking met SURFnet, en blijft de laptop tijdens het eten weer dicht.”

Totaalpakket maakt onmogelijke mogelijk

Capello: “Omdat Quanza in staat is om een totaalpakket te leveren, voldoen we aan de hoge eisen die SURFnet aan zijn beheerpartner stelt en kunnen we problemen snel oplossen. Volledige ontzorging was voor SURFnet een belangrijke eis. Het verhaal van Rick onderstreept het nog maar eens: we beschikken over zeer veel kennis en worden niet snel onrustig.”

Ook Quanzaan Tom van den Bosch kan het weten. Hij was als Manager Projectbureau verantwoordelijk voor de planning van de overname. “Bij Quanza hebben we ons magazijn speciaal voor SURFnet uitgebreid. Met vrachtwagens hebben we de totale voorraad (spare en bouw) precies op tijd op de goede plek weten te krijgen.” De totale voorraad bestond uit maar liefst 104 volgeladen pallets. “Geen kleine klus, toch is de overname soepel verlopen”, blikt Van den Bosch terug.

Flexibiliteit is key

Voor SURFnet is niet alleen het totaalpakket dat Quanza te bieden heeft van belang. Ook de roots in de ISP-sector en de fabrikantonafhankelijke werkwijze van Quanza zijn belangrijke factoren. “De leverancier van de volgende netwerkgeneratie is nog niet gekozen. Voor ons is het belangrijk te weten dat we in de toekomst met zekerheid kunnen kiezen voor een totaal andere techniek. Quanza geeft die garantie”, aldus Van der Horst.

De flexibiliteit van het Quanza-team uit zich niet alleen in fabrikantsonafhankelijk denken en werken, maar ook in manier waarop de Quanzanen, en in het bijzonder de NOC-medewerkers, omgaan met feedback. “Door nieuwe procedures te introduceren, documentatie actueel te houden en goede afspraken te maken kunnen we onze kwaliteit snel verbeteren”, vertelt Capello, die trots is op zijn team.

SURFnet & Quanza: 24×7 op het scherpst van de snede

Een terugval in de kwaliteit van dienstverlening en een kwartaal recuperatietijd werden door SURFnet vooraf ingecalculeerd. Twaalf maanden om weer helemaal terug op niveau te zijn; het heeft in de hoofden van de SURFnet-medewerkers rondgespookt. Quanza hield het operationeel netwerkbeheer op niveau, ondanks de hectische eerste weken. Dag en nacht, 24×7 en op het scherpst van de snede. Klaassen concludeert: “Niet voor niets beginnen de Quanzanen pas waar andere partijen ophouden. Technisch kan alles. Daar geloven we heilig in.”

Meer weten?

Meer informatie over deze SURFnet-case of weten wat de Quanzanen voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem contact met ons op via onderstaand formulier.

Klant van SURFnet?

Bent u aangesloten bij SURFnet en wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Schrijf u dan vrijblijvend in voor onze nieuwsbrief.

Quanza Engineering | Optimaal presteren

Iedereen moet doen waar hij energie van krijgt. En problemen? Dat zijn oplossingen die nog bedacht moeten worden. Vanuit deze gedachte bieden we een full-stack aanpak, dienstverlening op maat, zijn we 24/7 beschikbaar en ISO-gecertificeerd. Zo zorgen we er dagelijks voor dat technologie ertoe doet. Niet zo vreemd dat onze kennisgebieden niet op één hand te tellen zijn.

Vragen? Vragen!

Schroom niet. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.