Succesvol IT uitbesteden in 5 stappen

In rap tempo zorgen nieuwe ontwikkelingen voor steeds slimmere IT-oplossingen. Tegelijkertijd brengen deze oplossingen complexiteit met zich mee. Zeker nu de eisen ten aanzien van de IT-infrastructuur steeds hoger worden, groeit de behoefte aan een geschikte partner in IT outsourcing. Maar hoe komt u nu precies tot een succesvolle uitbesteding?

IT outsourcing in 5 stappen

Sinds 2001 nemen we de verantwoordelijkheid voor de meest uiteenlopende IT omgevingen.  Bij Quanza snappen we daarom als geen ander dat geen enkele organisatie -en daarmee geen enkele IT-infrastructuur- hetzelfde is. De wijze van succesvol uitbesteden is daarom voor iedere onderneming anders,  de beste weg er naartoe valt echter samen te vatten in 5 stappen, die bruikbaar zijn voor elke organisatie. Ongeacht de grootte, ongeacht de wensen.

In 5 stappen tot een succesvol outsourcingstraject komen, doet u als volgt:

  1. Start met het bepalen van uw doelstellingen. Formuleer deze zo concreet mogelijk en leg de nadruk op wat, niet op hoe.
  2. Voer diverse oriënterende gesprekken met potentiële IT outsourcingspartners. Laat u tijdens deze gesprekken niet beperken door prijsvaststelling.
  3. Doe fundamentele kennis op en start uw selectieproces met een discussiestuk, ofwel een Request for Dialogue (RfD). Wees daarbij eerlijk over de door u geformuleerde doelen om zo tot een concrete propositie (let op: geen offerte) te komen.
  4. Start op basis van de verkregen informatie een nieuwe gespreksronde met de aanbieders. Het doel is om de voorstellen zo goed mogelijk vergelijkbaar te maken.
  5. Na alle gesprekken is het zaak om een compleet kostenplaatje op te vragen bij de door u geselecteerde providers. Waarna u het moment bereikt dat u de meest geschikte IT outsourcingspartner hebt gevonden.

 

Meer weten over het uitbesteden van uw IT Infrastructuur?

De bovenstaande 5 stappen zijn onderdeel van onze uitgebreide how-to over IT Outsourcing, lees het volledige artikel en ga beslagen ten ijs uw uitbestedingstraject in.

IT outsourcing - Download Onze Uitgebreide How-To - Quanza Engineering

 

Nieuwsgierig geworden naar de voordelen van outsourcing voor uw organisatie? Of bent u benieuwd naar hoe we uw netwerk, storage en private cloud -of het beheer daarvan- naar een hoger plan kunnen brengen? Wij helpen u graag op weg, of verder! Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek!

Vragen? Vragen!

Schroom niet. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.