Wanneer techniek faalt…

Wat gebeurt er als de techniek u in de steek laat? Heeft u afgesproken procedures? Zijn er altijd deskundige medewerkers beschikbaar en hoe snel kunnen die ter plaatse zijn? Wat zijn de afspraken met de leveranciers en hoe bereikt u die? Zijn er backups? Wordt u vroegtijdig gewaarschuwd door een monitoringsysteem? Weet u überhaupt of uw infrastructuur wel optimaal functioneert?

Zodra ons systeem een probleem signaleert, wordt er direct een technicus op de hoogte gebracht die zelfstandig actie zal ondernemen om de beschikbaarheid van uw infrastructuur te waarborgen.

Quanza - techniek faalt

Downtime: wat kost dat eigenlijk?

Uw klanten en medewerkers communiceren via e-mail, vanzelfsprekend is uw administratie volledig digitaal. Bestellingen? Die komen 24 uur per dag binnen via de website. Ook de telefonie van uw organisatie loopt tegenwoordig via internet. Uw organisatie draait volledig op een IT-infrastructuur. Maar wat als deze uitvalt? Hoeveel omzet loopt u mis als letterlijk iedere seconde telt en de klok maar door blijft tikken?

elegant-watch
Quanza line down

Wij hebben altijd een oplossing

Het beheer van uw infrastructuur uitbesteden aan Quanza, betekent werken zonder stress. We inventariseren, documenteren en optimaliseren uw omgeving, controleren backups en redundatie en nemen alle elementen op in ons monitoringsysteem dat realtime mutaties, prestaties en beschikbaarheid checkt.

Slimme Quanzanen houden continu de capaciteit van uw infrastructuur in de gaten. Eventuele bedreigingen en risico’s worden standaard vroegtijdig gesignaleerd. Storingen? Die lossen we zelf op. Indien nodig zelfs met de fabrikant. Moet er een probleem op locatie worden verholpen? Quanza stuurt een field engineer. We draaien er niet omheen: bij Quanza hebben we altijd een oplossing. En dat voor een vast maandbedrag, ongeacht het aantal werkuren. Wel zo netjes, toch?

Vragen? Vragen!

Schroom niet. Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.